Különleges ízek

Vörösszőlő lekvár

Hozzávalók:

  • 1,50 kg vörös szőlő
  • 0,50 kg Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés:

A szőlőszemeket alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd kicsit zúzzuk össze. Keverjük össze a Koronás Befőzőcukorral, majd forrástól számítva 15 percig főzzük. Az így kapott lekvárt azonnal, alaposan passzírozzuk át egy szőrszitán, hogy minden levet és gyümölcshúst kinyerjünk belőle. A héj és a mag nem fog kelleni a lekvárba. Addig passzírozzuk, míg csak a száraz mag és héj marad vissza. A kész, átszűrt lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Elkészítési idő:

45 perc

Nehézségi fok:

. . .
Vörösszőlő lekvár