Különleges ízek

Sárgabarck chutney

Hozzávalók:

  • 1,5 kg friss, magozott sárgabarack
  • 2,0 gerezd fokhagyma
  • kis db friss gyömbér
  • 350,0 g hagyma
  • 600,0 ml almaecet
  • 220,0 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 2,0 tk
  • 2,0 tk mustármag
  • 1,0 tk őrölt fahéj
  • 1,0 tk őrölt szerecsendió
  • ? tk cayenne bors

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott sárgabarackot felaprítjuk, a fokhagymagerezdeket megtörjük, a gyömbért lereszeljük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk a gyümölcshöz, és egy nagy, saválló edényben megpároljuk. Akkor megfelelõ az állag, amikor a gyümölcs és a hagyma megpuhul, és a chutney sűrűvé válik. Ezután üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és egy hétig állni hagyjuk.

Elkészítési idő:

50 perc

Nehézségi fok:

. . .
Sárgabarck chutney