Különleges ízek

Sárgabaracklekvár nektarinnal

Hozzávalók:

  • 80 dkg sárgabarack
  • 70 dkg nektarin
  • 1 doboz Befőzőcukor 3:1
  • 1 db narancs facsart leve

Elkészítés:

A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, kimagozzuk és botmixerrel leturmixoljuk, majd összekeverjük a befőzőcukorral és a narancs facsart levével. Kevergetés közben felforraljuk, 10 percig rotyogtatva főzzük. A forró lekvárt sterilizált üvegekbe* töltjük.

 

*az üvegeket alaposan elmossuk és 100 fokos sütőben 20 percig sterilizáljuk. A fedőket forró vízben kiforraljuk.

Elkészítési idő:

15 perc

Nehézségi fok:

. . .
Sárgabaracklekvár nektarinnal