Különleges ízek

Rumos ananász chutney

Hozzávalók:

  • 1,0 kg megtisztított ananász gyümölcshús
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 6,0 ek barnarum

Elkészítés:

Az ananászok két végét levágjuk, majd talpára állítva a külső héj réteget is levágjuk róla. Ezután négybe vágjuk, és eltávolítjuk a gyümölcs közepén keresztül futó fás részt. Ezután a megmaradt tiszta gyümölcshúst igényünk szerint felkockázzuk. Az ananász nem fog szétfőni, így akár egész apróra is vághatjuk. Egy edénybe tesszük a felkockázott ananászt a befőzőcukorral, és folyamatos keverés mellett, kb. 30 percen át forraljuk magas hőfokon. Mikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a rumot,és még egyszer átforraljuk. Ha elkészült a chutney, kifőzött üvegekbe adagoljuk, majd lezárjuk.

Elkészítési idő:

50 perc

Nehézségi fok:

. . .
Rumos ananász chutney