Különleges ízek

Réteges lekvár

Hozzávalók:

  • 0,5 kg nektarin
  • 1 cm gyömbér
  • 10 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 0,5 kg szeder
  • 10 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a barackot felkockázzuk. Külön-külön edényben a gyümölcsök 2/3-át botmixerrel leturmixoljuk. A nektarinoshoz reszeljük a friss gyömbért. Külön beletesszük a kimért befőzőcukrot és főzni kezdjük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Sterilizált üvegekbe rétegezzük a lekvárokat, majd az üvegeket fejre állítjuk pár percre és el is készült a lekvárunk.

Elkészítési idő:

90 perc

Nehézségi fok:

. . .
Réteges lekvár