Különleges ízek

Pirospaprika lekvár

Hozzávalók:

  • 2,0 kg paradicsompaprika
  • 1,0 db chili paprika
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 2,0 dl fehérbor ecet
  • 2,0 db citrom leve
  • 3,0 tk

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd tegyük egy tepsire. Forró sütőben, 170-180 süssük addig míg a héja barnulni nem kezd. Ha elkészült vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt paprikák héját húzzuk le, és vegyük ki a magházát.A paprikahúst tegyük egy nagy lábasba, kézi mixerrel segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a citromok kifacsart levét, a sót és a befőző cukrot. Keverjük jól össze, és forraljuk fel. Pár perc után öntsük hozzá az ecetet, és ízlés szerinti mennyiségű felkarikázott chili paprikát. Főzzük még öt percig, majd töltsük tisztára mosott befőttes üvegekbe a forrásban levő lekvárt. Azonnal zárjuk le a fedelével és fordítsuk fejre öt percre, így nem kell tartósítószert használni az eltevéséhez. Sült húsok, rizses és tojásos ételek, szendvicsek, sajtok remek kiegészítője lehet.

Elkészítési idő:

90 perc

Nehézségi fok:

. . .
Pirospaprika lekvár