Különleges ízek

Pikáns szilvaszósz

Hozzávalók:

  • 0,5 kg mosott, magozott szilva
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy, savanykás alma, kimagozva, kockázva
  • 3 cm hosszú gyömbér reszelve
  • 20 dkg Koronás befőzőcukor 2:1
  • 1,5 dl balzsamecet
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 3 tk garam masala
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • csipet
  • őrölt színes bors

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, az almát kis kockákra vagdossuk. A cukorral összekeverjük a zöldségeket, gyümölcsöket, belereszeljük a gyömbért is, hozzáadjuk a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, garam masalával, szerecsendióval fűszerezzük, majd alaposan összeforraljuk, ha szükséges le is turmixolhatjuk, hogy krémesebb állaga legyen. Sterilizált üvegekbe szedjük. Sült húsok mellé igazi csemege!

Elkészítési idő:

30 perc

Nehézségi fok:

. . .
Pikáns szilvaszósz