Különleges ízek

Papaya lekvár

Hozzávalók:

  • 1,2 kg papaya gyümölcshús
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 2,0 rúd vanília
  • 3,0 db citrom leve
  • 6,0 dl víz

Elkészítés:

A papayákat 4 cikkre vágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd levágjuk a húst a héjról. A megtisztított gyümölcshúst kockázzuk apróra, majd keverjük össze a Koronás Befőzőcukorral, a vízzel, a félbevágott vanília rudakkal és kb. 20-30 perc alatt forraljuk lekvár sűrűségűre. Mikor a papaya darabkák már puhák, vagy szétfőttek, és a lekvár még híg, facsarjuk bele a lime-ok levét. Egyet forraljunk még rajta és tölthetjük is az üvegbe a lekvárokat.

Elkészítési idő:

40 perc

Nehézségi fok:

. . .
Papaya lekvár