Különleges ízek

Őszibarackdzsem levendulával

Hozzávalók:

  • 1,0 kg őszibarack
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1,0 db egész citrom
  • 1,0 tk levendulavirág

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a magjukat, és apró kockákra daraboljuk.Hozzáadjuk a megmosott, negyedekre vágott, magnélküli citrom levét, összekeverjük a befőzőcukorral, és fél órán át állni hagyjuk. A gyümölcsmasszát egyszer felforraljuk, majd tűzről levéve összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a citromszeleteket, és további 6-8 percig főzzük. A citromszeleteket kivesszük, hozzáadjuk a levendulavirágot, és még egyszer felforraljuk. Forrón az üvegekbe töltjük.

Elkészítési idő:

50 perc

Nehézségi fok:

. . .
Őszibarackdzsem levendulával