Különleges ízek

Őszibarack-füge lekvár

Hozzávalók:

  • 0,6 kg őszibarack
  • 0,4 kg füge
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1

Elkészítés:

Az őszibarackokat forró vízfürdőbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk és magjukat eltávolítjuk. A fügét alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a kemény szár részeket eltávolítjuk. A gyümölcsöket feldaraboljuk, összeturmixoljuk, és összekeverjük a befőzőcukorral. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig közepes lángon kevergetve főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.

Elkészítési idő:

35 perc

Nehézségi fok:

. . .
Őszibarack-füge lekvár