Különleges ízek

Mézeskalács illatú sárgabarack dzsem

Hozzávalók:

  • 1,0 kg sárgabarack
  • 5,0 szem kardamon
  • 1,0 ujjnyi friss gyömbér
  • 1,0 kk szegfűszeg
  • 2,0 db csillagánizs
  • 1,0 kk szegfűbors
  • 1,0 ek citromlé
  • 2,0 rúd fahéj
  • 50,0 dkg Koronás Befőzőcukor 2:1

Elkészítés:

A sárgabarackot kimagozzuk, és héjastul négyfelé vágjuk. A kardamomot mozsárban összezúzzuk, a gyömbért megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd a többi fűszerrel (a fahéjat kivéve) együtt egy zárható teaszűrőbe vagy egy sűrű szövésű hálós textilbe csomagoljuk. Feltesszük főni a barackot a fűszerekkel, a citromlével és a fahéjjal. Puhára főzzük a gyümölcsöt. Kivesszük belőle a fűszereket, és a befőzőcukorral 10 perc alatt besűrítjük.

Elkészítési idő:

45 perc

Nehézségi fok:

. . .
Mézeskalács illatú sárgabarack dzsem