Különleges ízek

Málnás sárgabaracklekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 50 dkg málna
  • 1 doboz Befőzőcukor 3:1
  • 1 db citrom facsart leve

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és botmixerrel leturmixoljuk, majd összekeverjük a befőzőcukorral és a citromlével. Kevergetés közben felforraljuk, 6-8 percig főzzük. A málnát megmossuk és a kész lekvárba keverjük. A forró lekvárt sterilizált üvegekbe* töltjük.

 

*az üvegeket alaposan elmossuk és 100 fokos sütőben 20 percig sterilizáljuk. A fedőket forró vízben kiforraljuk.

Elkészítési idő:

15 perc

Nehézségi fok:

. . .
Málnás sárgabaracklekvár