Különleges ízek

Homoktövis lekvár

Hozzávalók:

  • 1,0 kg bogyós homoktövis
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 0,14 kg Koronás Kristálycukor

Elkészítés:

A bogyókat alaposan mossuk át, csepegtessük le, majd keverjük össze a cukorral, és a Koronás Befőzőcukorral. Forrástól számítva 15 perc főzés után kész. Az így kapott forró lekvárt azonnal, alaposan passzírozzuk át egy szőrszitán, hogy minden levet és gyümölcshúst kinyerjünk belőle. A héj és a mag kellemetlen íze miatt nem fog kelleni a lekvárba. Addig passzírozzuk, míg csak a száraz mag és héj marad vissza. A kész, átszűrt lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Elkészítési idő:

45 perc

Nehézségi fok:

. . .
Homoktövis lekvár