Különleges ízek

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 150,0 g lilahagyma
  • 50,0 g Koronás Befőzőcukor 3:1
  • ízlés szerint egy kevés őrölt fekete bors
  • 1,0 tk vaj

Elkészítés:

A vöröshagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor szépen elkezd karamellizálódni, és a hagyma is lassan elkezd barnulni. Alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett addig főzzük - kb. 10 perc -, míg kissé barnás, karamelles, puha lesz a hagyma. Kifőzött üvegbe adagoljuk, majd lezárjuk.

Elkészítési idő:

35 perc

Nehézségi fok:

. . .
Hagymalekvár