Különleges ízek

Fűszeres szilvadzsem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg magozott szilva
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1,0 rúd fahéj
  • 4,0 db szegfűszeg
  • 2,0 ek citromlé
  • 2,0 ek rum

Elkészítés:

A szilvákat jól megmossuk, félbe vágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. A gyümölcs felét összeturmixoljuk a citrom levével. Ezután hozzáadjuk a darabos gyümölcsöt, és egy tálban összekeverjük a befőzőcukorral. Lefedve néhány órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, majd 8-10 percig kevergetve főzzük tovább. A tűzről levéve kivesszük belőle a fűszerdarabokat, forrón az üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.

Elkészítési idő:

120 perc

Nehézségi fok:

. . .
Fűszeres szilvadzsem