Különleges ízek

Fűszeres céklalekvár

Hozzávalók:

  • 0,5 kg cékla
  • 0,25 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1,0 dl vörösborecet
  • 4,0 dl almalé
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1,0 rúd fahéj
  • 1,0 tk őrölt kömény
  • 2,0 db babérlevél
  • 1,0 db alma
  • 1,0 tk

Elkészítés:

Az egész céklát megfőzzük, lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Káposztareszelőn lereszeljük a megtisztított almával együtt, és beletesszük az edénybe. Hozzáöntjük az almalevet, az ecetet, beletesszük a szegfűszeget, a babért, a kettétört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Hozzákeverjük a befőzőcukrot, majd feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett elkezdjük főzni, majd kis lángon forraljuk még kb. 10 percig, míg a habja el nem tűnik. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd pár percre fejre állítjuk. Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz is.

Elkészítési idő:

90 perc

Nehézségi fok:

. . .
Fűszeres céklalekvár