Különleges ízek

Fahéjas szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 1,5 kg szilva
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 2,0 rúd fehéj
  • 1,0 dl mandulalikőr

Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, majd kimagozzuk. Kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjrudakat, majd rászórjuk a befőzőcukrot. Lassú lángon állandóan kevergetve főzzük, míg felforr, de vigyázzunk, mert hamar leéghet! További 12-15 percig főzzük, és utána hozzáöntjük a mandula likőrt is. Forralunk egyet rajta, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és 5 percre fejre fordítjuk.

Elkészítési idő:

45 perc

Nehézségi fok:

. . .
Fahéjas szilvalekvár