Különleges ízek

Csíkos lekvár

Hozzávalók:

  • 70,0 dkg szeder és áfonya vegyesen
  • 30,0 dkg Málna
  • 50,0 dkg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 2,0 tk citromlé

Elkészítés:

Előkészítünk két lábost. Az egyikbe feltesszük főni a szedret és az áfonyát, a másikba pedig a málnát. Mindkettőt meglocsoljuk egy-egy tk citromlével. Ha a gyümölcsök levet engedtek, hozzájuk adjuk a befőzőcukrot, 35 dkg-ot a szedres áfonyához, 15 dkg-ot a málnához. 10 percig lassú tűzön főzzük.4 üveg alját 1/3-ad részig töltjük a sötétlila lekvárral, és hűtőbe tesszük. Ha a lekvár megdermedt az üveg alján, következhet a málnás réteg, ezzel 2/3-ad részig töltjük az üvegeket. Ismét a hűtőbe tesszük dermedni. Végül az üvegeket csordultig töltjük a maradék szeder-áfonya lekvárral.

Elkészítési idő:

50 perc

Nehézségi fok:

. . .
Csíkos lekvár