Különleges ízek

Chilis-gyömbéres sárgabarack chutney

Hozzávalók:

  • 2,0 db vöröshagyma
  • 2,0 ek olívaolaj
  • 20,0 dkg friss gyömbér
  • 2,0 tk chili pehely
  • 1,0 tk őrölt koriander
  • 1,0 tk kurkuma
  • 1,0 kg sárgabarack
  • 1,5 dl fehérbor ecet
  • 1,0 kk
  • 30,0 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Megpucoljuk és lereszeljük a gyömbért, majd a hagymához adjuk a többi fűszerrel együtt. Illatosra pirítjuk egy-két perc alatt. A barackot héjastul felkockázzuk, és a fűszeres hagymára dobjuk. Felöntjük a fehérborecettel és annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadjuk a sót. Puhára főzzük a barackot. Menet közben még önthetünk hozzá vizet, ha nagyon elfőne a leve. Belekeverjük a befőzőcukrot, és további 10 percig bugyogtatjuk. Még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Grillezett szárnyas húsokhoz nagyon jól illik.

Elkészítési idő:

50 perc

Nehézségi fok:

. . .
Chilis-gyömbéres sárgabarack chutney