Különleges ízek

Bodzás eperlekvár

Hozzávalók:

  • 1,2 kg eper
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 5-6 szem citrompótló
  • 6,0 db bodzavirág

Elkészítés:

A megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Ha nagyok, vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük egy lábasba, szórjuk rá a befőzőcukrot, tegyük hozzá a bodzavirágot, citrompótlót, és jól keverjük össze. Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni, majd forraljuk még körülbelül tíz percig kis lángon, míg a habja el nem tűnik. Töltsük tisztára mosott üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le tetejét, és utána pár percre állítsuk fejre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.

Elkészítési idő:

35 perc

Nehézségi fok:

. . .
Bodzás eperlekvár