Különleges ízek

Barackos almalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 1 kg sárgabarck
  • 2 x fél kg Koronás Befzőcukor 3:1
  • 1 db citrom facsart leve

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a barackot kimagozzuk, az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát kiszedjük. A barackot leturmixoljuk az almával. Ha szükséges, adhatunk hozzá kevés vizet. Hozzákeverjük a befőzőcukrot, a citrom facsart levét és felfőzzük. 5 percig rotyogtatva főzzük, majd steril üvegekbe töltjük a lekvárt. A lekvárokat lezárjuk, fejre állítjuk őket 5 percre, majd visszafordítjuk és kamrában tároljuk. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Elkészítési idő:

60 perc

Nehézségi fok:

. . .
Barackos almalekvár