Különleges ízek

Aszalt szilva chutney

Hozzávalók:

  • 1 db lilahagyma
  • 1,0 gerezd fokhagyma
  • 1,0 ek olívaolaj
  • 40,0 dkg alma
  • 22,0 dkg aszalt szilva
  • 1,0 kk
  • 3,0 rúd fahéj
  • 0,75 dl vörösborecet
  • 1,0 db narancs leve
  • 1,0 kk őrölt szegfűszeg
  • 10,0 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés:

A lilahagymát felkockázzuk, az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és még egy percet pirítjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a többi felkockázzuk. Az aszalt szilvát is kisebb darabokra vágjuk, és az almával együtt a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük, belefacsarjuk a narancsot, hozzáöntjük a vörösborecetet és még kb. 1 dl vizet. Puhára, szinte pépesre főzzük. Ha szükséges, közben adhatunk még hozzá vizet. Főzés közben többször is keverjük át, nehogy leégjen az alja. Ha az alma már puhára főtt, beleszórjuk a befőzőcukrot, és még 10 percig alacsony lángon főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Májpástétomhoz, pirított kalácson különleges előétel lehet, de sült szárnyas májak mellé tálalva is nagyon finom.

Elkészítési idő:

50 perc

Nehézségi fok:

. . .
Aszalt szilva chutney