Különleges ízek

Alma-áfonya chutney

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb alma
  • 30 dkg áfonya
  • 1 nagy hagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 dl vörösbor
  • fél tk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • kisujjnyi gyömbér reszelve
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és felkockázzuk. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Rászórjuk az almát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk az áfonyát, fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel ízesítjük. Alaposan összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, leturmixoljuk. Sterilizált üvegekbe töltjük.

Elkészítési idő:

90 perc

Nehézségi fok:

. . .
Alma-áfonya chutney