Különleges ízek

Áfonyás sárgabaracklekvár

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sárgabarack
  • 0,3 kg áfonya
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 4,0 cl sárgabaracklikőr

Elkészítés:

A sárgabarackot és az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgabarackot kimagozzuk, az egyik felét kockákra daraboljuk, a másik felét pedig pürésítjük. Az áfonyát egy villával szétnyomkodjuk. A gyümölcsöket összekeverjük a befőzőcukorral, majd hűvös helyen kicsit állni hagyjuk. Ezután kevergetés közben felforraljuk, majd 6-8 percig tovább főzzük. A tűzről levéve sárgabaracklikőrrel ízesítjük, majd forrón az üvegekbe töltjük.

Elkészítési idő:

45 perc

Nehézségi fok:

. . .
Áfonyás sárgabaracklekvár