Különleges ízek

Cseresznyelekvár bodzavirággal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg cseresznye
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 1,0 db citrom leve
  • 6,0 db nagy bodzavirág

Elkészítés:

Az érett cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk és pürésítjük. A gyümölcsmasszát a Koronás Befőzőcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és rövid ideig állni hagyjuk. Közben a bodzavirágokat jól kirázzuk, a leesett virágokat összeszedjük, és beletesszük az előkészített üvegekbe. A gyümölcsmasszát felforraljuk, majd közepes lángon 8-10 percig kevergetve főzzük. Azonnal az üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Elkészítési idő:

45 perc

Nehézségi fok:

. . .
Cseresznyelekvár bodzavirággal